BESTIL TILBUD
77 34 80 08

Rejser til Hanoi

Historie, yoga og street food

Rejser til Hanoi

Rejs tilbage i historien i Hanois smukke gader

Rejser til Hanoi er fulde af spændende og overraskende oplevelser. Vietnams hovedstad er en af verdens ældste hovedstæder. Derfor er byen fuld af historie, og du kan lære meget om hele landet ved at bruge et par dage i storbyen.

Hanoi er både højhuse og templer, tung trafik og grønne oaser, gourmet og gademad. Byen er moderne på mange måder, men du kan stadigvæk finde bygninger, museer og kultur, der vidner om en fortid med kolonisering og revolution. Vil du opleve den nordlige del af Vietnam, skal du flyve til Hanoi, så det er helt oplagt at bruge nogle dage i byen i forbindelse med en tur til Sapa eller Ha Long Bay.

Værd at vide om rejser til Hanoi 
  • Indbyggertal:  7,6 mio.
  • Valuta: Vietnamesiske Dong
  • Tidsforskel: +5 timer
  • Ideelt rejsetidspunkt: Forår og sommer
  • Visum: Nej, op til 15 dage
  • Vaccination: Ja, se her
  • UM’s Rejsevejledning: Læs mere her

Det skal du opleve i Hanoi

Hanois gamle kvarter

Den gamle bydel

Når du rejser til Hanoi, vil du opleve et virvar af handlende, farvestrålende brugsting, nudelsupper, scootere og cykler, der alle bevæger sig rundt i små gader. Sådan kan Hanois gamle bydel beskrives, men den skal opleves med egne øjne.

Her er bygningerne gamle og smukke levn fra den franske kolonitid, og du kan se, hvordan byen engang var inddelt i gader, der solgte hver sin vare. Du kan for eksempel stadigvæk købe silke i silkegaden og tin i tingade. Den gamle bydel er et must på din rejse til Hanoi.

Ho Chi Minh Mausoleum i Hanoi

Mausoleum og museum

Byens mest kendte attraktion er Ho Chi Minh-mausoleet. Det ligger ved den store, grønne plads Be Dinh Square, hvor landsfaderen Ho Chi Minh erklærede landets uafhængighed i 1945. Hele den historie, samt synet af hans balsamerede krop, kan du få på mausoleet.

Vil du have mere historie, når du rejser til Hanoi, har byen mange gode museer, blandt andet Vietnam Museum of Ethnology, der giver et spændende indblik i landets etniske minoriteter.

Hoan Kiem Lake i Hanoi

Yoga-morgener ved Hoan Kiem Lake

Hanoi har mange små, grønne åndehuller, hvor du kan slappe af uden at mærke forureningen som i de tætpakkede gader. Et af dem er søen Hoan Kiem, der også ligger i centrum. Her er en særlig stemning, da du ikke mærker, at du er inde i en hektisk by, så snart du kommer ind i parken omkring søen.

Besøger du parken tidligt om morgenen, kan du se de mange lokale, der kommer for at dyrke yoga og den asiatiske bevægelseskunst tai chi. Det er en sjov oplevelse at få med, når man rejser til Hanoi.

Vietnamesisk dukketeater

Dukketeater på vand

En anden stor og meget unik attraktion i Hanoi er dukketeatret på Thang Long Water Puppet Theater. Det er en gammel nordvietnamesisk tradition at opføre et dukketeater, der udspiller sig på vand – et must i dit Hanoi-program, hvis du interesserer dig for kultur.

Du kan også få en sjov og anderledes kulturoplevelse ved Litteraturens Tempel. Det er et af verdens ældste universiteter, da dateres til år 1070. I dag ligner det bare et fredfyldt tempel med nogle smukke gårde.

Typisk gadebutik i Hanoi, VIetnam

Spis på gaden

Indimellem de mange aktiviteter i Hanoi skal du huske at prøve nogle af de mange delikate retter, der bliver tilberedt og solgt fra hvert et gadehjørne. Bun cha er en klassiker med nudler og svinekød, men der findes utallige, du kan prøve.

Er dine smagsløg nysgerrige – eller bare glade for vietnamesisk i forvejen – kan du komme på guidede street food-ture i byen. Her får du også et indblik i retternes kulturelle betydning og viden om råvarerne og opskrifterne. Det er en sjov oplevelse at få med, hvis du rejser til Hanoi med en interesse for den lokale mad.

Bestil et uforpligtende rejsetilbud til Vietnam

Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os

Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 77 34 80 08

Hos Asien Eksperten får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! Asien Eksperten er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.