BESTIL TILBUD
77 34 80 08

Rejser til Myanmar

Munke, monumenter og masser af guld

Rejser til Myanmar

Oplev buddhismens hellige land

Rejser til Myanmar (det tidligere Burma) byder på oplevelser ud over det sædvanlige. “Det Gyldne Land” i Sydøstasien emmer af fred og hellighed. Konstant omgivet af munke og templer vil du hurtigt forstå buddhismens betydning og mærke den særlige ro, der kendetegner troen.

Kombineret med imponerende natur, charmerende byer og et imødekommende folk er en rejse til Myanmar perfekt for dig, der både vil have kultur og sanselig forkælelse. Lad dig fortrylle af de utallige templer i Bagans grønne natur og de enorme mængder af guld i storbyen Yangon. Betragt de lokale munkes hverdag i Mandalay, og fordøj alle indtrykkene på de hvide sandstrande på vestkysten.

Værd at vide om rejser til Myanmar (Burma) 
  • Indbyggertal: 56,8 mio.
  • Valuta: Myanmar kyat
  • Tidsforskel: +4-5 timer
  • Ideelt rejsetidspunkt: Vinter og tidligt forår
  • Visum: Ja, e-visa til 50 USD
  • Vaccination: Ja, se her
  • UM’s Rejsevejledning: Læs mere her

Det kan du opleve på rejser til Myanmar

En masse templer set i solnedgangen i Bagan, Myanmar

Bagan – Buddhismens hovedstad

På en stor, grøn slette i det centrale Myanmar finder du mere end 2.000 templer og pagoder (en slags højt, fritstående tempel), der danner rammen om et af de vigtigste religiøse steder i verden. Bagan, kaldes buddhismens hovedstad, da der i sin tid blev bygget over 10.000 hellige bygninger omkring byen.

Når du rejser til Myanmar, kan du opleve resterne – og det er ikke sølle rester – på en fortryllende tur til Bagan. Lej en cykel, og kør rundt imellem de imponerende arkæologiske levn, eller tag en tur i en luftballon og få en fornemmelse af omfanget fra luften. Et must på enhver rejse til Myanmar.

Golden Rock på bjerget Kyaiktiyo i Myanmar

Golden Rock – en gylden helligdom

Cirka halvanden time fra Bagan ligger et andet helt særligt religiøst syn, som er en klassisk seværdighed på rejser til Myanmar. Golden Rock er, som navnet antyder, en forgyldt sten. Men ikke bare en almindelig sten. Det er en over syv meter høj kampesten, der balancerer på kanten af en klippe på bjerget Mount Kyaiktiyo.

Hvordan den er kommet derop, og hvordan den kan balancere, som den gør, er en gåde for alle. Men den er et vigtigt mål på buddhisternes pilgrimsfærd og derfor yderst hellig. Udover synet af Golden Rock i sig selv får du en imponerende udsigt over landskabet.

Yangon Shwedagon Paya Pagoda i Myanmar

Yangon – en spændende storby

Landets største by, Yangon (tidligere Rangoon), møder det gamle og nye Myanmar hinanden. Byen er bedst kendt for den 2.500 år gamle Shwedagon Pagoda. Det er en 110 meter høj pagode belagt med cirka 21.800 lag af guld og 5.448 diamanter. Den er – sammen med de andre templer og buddhastatuer i byen – endnu et eksempel på religionens betydning i Myanmar.

Yangon er også interessant, fordi det er her, landet har åbnet sig mest for omverdenen. Her popper nye bygninger, restauranter, barer og butikker op overalt, så du kan få stillet andre lyster end lysten til guld og diamanter. Vi kan anbefale at bruge et par dage i stobyen, når du rejser til Myanmar.

Kuthodaw tempel i byen Mandalay

Mandalay – mød en munk

Mandalay blev bygget som kongens rige i 1857 og er derfor omgivet af imponerende bygninger, som du kan tilføje til listen over kulturelle seværdigheder på din rejse til Myanmar. To af de største seværdigheder er det overdådige palads Shwenandaw Kyaung og det enorme, hvide tempelkompleks Kuthodaw.

Men også verdens længste teaktræsbro, U Bein, er et særsyn. Den kan vi anbefale at besøge ved solopgang, hvor de lokale munke pendler over broen, hvilket er et smukt og autentisk syn. I det hele taget kan du møde mange munke i gadebilledet, og selvom de ikke taler engelsk, vil du blive mødt med åbenhed og varme.

Fisker ude på søen i Myanmar

Nyaung Shwe – autentisk fiskerkultur

Et besøg i byen Nyang Shwe i det centrale Myanmar er ens betydende med en tur til Inle Lake. Det er en lang, fredfyldt sø omgivet af grønne siv, huse på træpiller og bløde bjerge i horisonten. Inle Lake ligger cirka 20 minutter fra Nyaung Shwe by, og det er herfra, du kan tage på udflugt på søen.

Glæd dig til at besøge de lokale Intha-folks landsbyer og se, hvordan fiskerne transporterer alt i deres træbåde med deres unikke roteknik, hvor de bruger benet til at padle med. Her får du et helt andet, men ligeså interessant indblik i kulturen, når du rejser til Myanmar.

Eksotisk strand på Ngapali i Myanmar/Burma

Ngapali Beach – uspoleret badeferie

Ngapali Beach er et oplagt sted at afslutte din eventyrlige rejse til Myanmar. Her finder du hyggelige restauranter med friskfanget fisk, charmerende landsbyer, luksuriøse hoteller og de smukkeste omgivelser af kokospalmer og kridhvidt sandstrand.

Modsat mange andre steder i Asien er Myanmars strandresorts stadig mulige at få for sig selv. Naturen er uspoleret, og stemningen er afslappet. Hvis du er til snorkling- og dykkerture, kan du sejle ud til de nærliggende øer, hvor du finder et eksotisk liv af fisk og koraller.

Bestil et uforpligtende tilbud

Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os

Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 77 34 80 08

Hos Asien Eksperten får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! Asien Eksperten er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.