BESTIL TILBUD
77 34 80 08

Rejser til Kyoto

Geishaer, tehuse og templer i overflod

Rejser til Kyoto

Oplev det traditionelle Japan

På rejser til Kyoto kan du opleve Japans tidligere hovedstad, som stadig kan betegnes som landets kulturelle hovedstad. Her kan du opleve den traditionelle japanske kultur med zen-buddhisme, japanske haver, teceremonier og et hav af templer.

I Kyoto kan du se op mod 2.000 religiøse bygninger og intet mindre end 17 steder, der er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Du vil se kimonoklædte kvinder, buddhistiske munke og en geisha, hvis du er heldig. Og det bedste er, at de ikke er til for turisternes skyld – i Kyoto er det helt normalt. Kyoto er et must på din rejse til Japan.

Værd at vide om rejser til Kyoto 
  • Indbyggertal: 1.475 mio.
  • Valuta: Japanske Yen
  • Tidsforskel: +7-8 timer
  • Ideelt rejsetidspunkt: Forår og efterår
  • Visum: Nej, op til 90 dage
  • Vaccination: Ja, se her
  • UM’s Rejsevejledning: Læs mere her

Det kan du opleve på rejser til Kyoto

Kinkakuji det buddhistisk tempel af guld

Det gyldne Kinkakuji

En rejse til Kyoto vil ikke være fuldendt uden et besøg i det berømte guldtempel Kinkakuji. Templet blev bygget omkring år 1400 som et luksuriøst feriehus for den daværende shogun, som var titlen på de japanske herskere fra slutningen af 1100-tallet til 1868. Da han døde, blev huset omdannet til zen-tempel, som det har været siden.

Templet er dækket med ægte bladguld og skinner på en nærmest magisk måde, når solens stråler rammer det. Denne overdådighed er faktisk imod zen-buddhismens filosofi, der går ind for beskedenhed. Derfor var der en munk, som i 1950 brændte templet. Det blev dog genopbygget, og den gyldne bygning er et fantastisk syn endnu.

Du kan ikke komme indenfor, men du ser det udefra på stier, der snor sig omkring templet og den lille sø, som templet ligger ned til, i en smuk have. Her er gruset revet på bestemte måder, og planterne er klippet i bestemte former – alt sammen for at skabe den ro, som zen-buddhisterne søger. Fra den anden side af søen kan du få det ikoniske syn af templet spejle dig i vandet.

Kiyomizy-dera temple i kirsebær sæsonen

Slotte, templer og paladser

Men Kinkakuji er langt, langt fra det eneste utrolige syn på din rejse til Kyoto. Nogle af de andre højdepunkter blandt de omkring 2.000 templer og helligheder er Nijo-slottet, kejserpaladset og det store tempel Kiyomizu-dera.

Nijo-slottet er et stort kompleks, der tydeligt viser, at det hørte til Japans mest magtfulde folk. Slottet blev bygget til Tokugawa-shogunatet, som var en familie, der sad på magten i et par århundreder fra begyndelsen af 1600. Slottet er kendt for “nattergalegulvet”, som kvidrer, når man går på det.

På kejserpaladset midt i byen kan du se, hvordan kejserfamilien efter shogunerne boede, dengang de holdt til i Kyoto. I dag bor kejseren i Tokyo, men hans palads er lukket for offentligheden, så det er interessant at se den tidligere kongelige residens, når du rejser til Kyoto.

Kiyomizu-dera ligger oppe på et bjerg i udkanten af byen, og her er selve turen en oplevelse i sig selv. En smal sti fører op til templet, og på toppen får du en forrygende udsigt. Om foråret er templet indhyllet i lyserøde blomster på kirsebærtræerne, mens efteråret dækker hele området i et rødt og orange tæppe. Og så er der en fascinerende detalje ved templet; nemlig at det er bygget helt uden søm.

Geishaere i Gion

Geishaer og teceremonier

På rejser til Kyoto kan du opleve nogle af Japans fineste traditioner. Særligt i det historiske kvarter Gion og den charmerende gade Pontocho kan du få et indblik i landets gamle kultur. Her er husene lave og bygget i træ som i gamle dage. I dem finder du butikker, fine restauranter og tehuse, de såkaldte ochaya.

I tehusene kan man møde en ægte geisha (geiko på Kyoto-dialekt) under en ceremoni, hvor kvinderne optræder i deres fine tøj og hvide makeup. Det er en gammel tradition, som stadig er meget eksklusiv. Det er ikke umuligt, men meget dyrt at opleve en geisha.

Men et godt alternativ er at opleve en maiko-optræden. Maiko er en ung kvinde i lære som geisha. Hun ser ud som en geisha og danser og optræder som en geisha, så det er stort set lige så unikt at opleve. Du kan dog også bare tage til Gion ved eftermiddagstid og håbe på at se en geisha komme gående i gaden, på vej på arbejde.

Asien Eksperten kan hjælpe med at booke en maiko-optræden.

Arashiyama Bamboo Grove i Kyoto, Japan

Idyllisk natur i Arashiyama

Vest for byen finder du det naturskønne område Arashiyama, som bestemt er en dagstur værd, når du rejser til Kyoto. Området er særligt kendt for sin bambusskov, Arashiyama Bamboo Grove, hvor du kan gå på stier mellem tårnhøje bambustræer, der står helt tæt og lader lyset falde ind i smalle, lysegrønne striber.

Udover bambusserne kan du gå i en idyllisk skov, der er særligt flot i kirsebærsæsonen og i efteråret, hvor efterårsfarverne sætter kulør på landskabet. Her er små, stille søer og adskillige helligdomme og templer, der bidrager til den meditative stemning.

Det kan anbefales at gå en tur over broen Togetsu-kyo, der krydser Katsura-floden. Den er en af Japans mest berømte broer for sin smukke beliggenhed, og der ligger en række templer i nærheden af den, som du kan udforske.

Bestil et uforpligtende rejsetilbud til Kyoto

Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os

Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 77 34 80 08

Hos Asien Eksperten får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! Asien Eksperten er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.