BESTIL TILBUD
77 34 80 08

Rejser til Japan

Hvor helligdomme møder højteknologi

Rejser til Japan

Tag lyntoget til fortiden

På rejser til Japan vil du opleve en helt unik kultur, hvor moderne storbyer som Tokyo og Osaka møder tusinder år gamle buddhistiske templer og samurai-byer. På vejen kan du komme forbi høje bjerge, tætte bambusskove og lyserøde kirsebærtræer.

Kryds verdens travleste fodgængerfelt i Tokyo, find ro i en varm kilde i de Japanske Alper eller mød en geisha i et af Kyotos tehuse. Det er blot nogle få af de spektakulære oplevelser, du kan få på rejser til Japan. Der er mange flere i vente, og med de berømte højhastighedstog kan du opleve det meste uden at bruge al tiden på transport.

Værd at vide om rejser til Japan
  • Indbyggertal: 127 mio.
  • Valuta: Japanske Yen
  • Tidsforskel: +7-8 timer
  • Ideelt rejsetidspunkt: Forår og efterår
  • Visum: Nej, op til 90 dage
  • Vaccination: Ja, se her
  • UM’s Rejsevejledning: Læs mere her

Det kan du opleve på rejser til Japan

Rejser til Tokyo i Japan

Tokyo – futuristisk storby

Japans hovedstad, Tokyo, er verdens største metropol, hvis man tæller forstæderne med, og den er en af verdens førende storbyer, hvad angår arkitektur, teknologi, gastronomi og mode. Rejser til Japan starter oftest i Tokyo, og du må ikke snyde dig selv for at tilbringe nogle dage her.

Du kan se ældgamle templer og smukke, traditionelle haver blandet med himmelstræbende skyskrabere og neonlys. Du kan shoppe i eksklusive bydele og i det farvestrålende ungdomskvarter Harajuku. Og du kan spise fantastisk mad på alt fra byens rekordmange Michelin-restauranter til små, lokale spisesteder.

Læs mere om Tokyo

Rejser til Kyoto i Japan

Kyoto – kulturelt skatkammer

Hvis du rejser til Japan for at opleve den traditionelle og religiøse del af landet, er Kyoto oplagt. Byen var landets kejserlige hovedstad i mere end 1.000 år, og der er stadig mange levn fra Kyotos storhedstid. Omkring 2.000 religiøse bygninger står faktisk endnu, så i Kyoto handler det om at prioritere.

Nogle af højdepunkterne er guldtemplet Kinkakuji, det tidligere kejserpalads og det historiske kvarter Gion, hvor du kan opleve en teceremoni med en geisha. I udkanten af Kyoto kan du desuden gå i den fascinerende bambusskov Arashiyama Bamboo Grove.

Læs mere om Kyoto

Grilled mad i Osaka, Japan

Osaka – Japans køkken

Osaka er Japans næststørste by, og ligesom Tokyo er den en rigtig storby med alt, hvad det indebærer af kultur, underholdning, luksuriøse hoteller, natteliv og shopping i verdensklasse.

Særligt kendt er den gastronomiske scene i Osaka, som også kaldes “The Kitchen of Japan” og har mottoet kuidaore, som kan oversættes til “spis, til du falder om”. Fra Michelin-stjerner til street food, her kan du få de bedste og mest varierede smagsoplevelser, Japan har at byde på. De tæller blandt andet kobe-kød, autentisk sushi og madvarer, du aldrig har hørt om før. Så hvis du rejser til Japan og er glad for mad, er Osaka et must.

Er du ikke den store madentusiast, er der masser af andre grunde til at besøge Osaka på din rejse til Japan. Du kan se det historiske Osaka Castle, slippe dit (indre) barn løs i Universal Studios, besøge det imponerende Osaka Aquarium, feste i det livlige downtown Minami eller udforske de mange museer, der fortæller om byens og landets historie og kultur.

Kirkegård i Mount Koya

Koyasan – det hellige bjerg

Koyasan er den japanske buddhismes centrum og den største destination for pilgrimme og turister, der rejser til Japan for at opleve den spirituelle side af landet. Bjerget Mount Koya ligger to timer fra Osaka, og bare turen er en oplevelse i sig selv. Du bliver ført gennem de smukkeste bjerglandskaber og højt op i en tæt, grøn skov. Den sidste strækning op til den lille by Koyasan foregår med svævebane.

I byen kan du besøge de hellige templer, møde en buddhistisk munk og mærke den særlige stemning, der hersker heroppe, hvor den særlige form for buddhisme blev født i begyndelsen af 800-tallet. Højdepunkterne er det UNESCO-fredede tempelkompleks Garan og gravpladsen Okunoin. Her ligger faderen til religionen, Kobo Daishi, begravet midt i en tæt nåletræsskov.

I Koyasan har du mulighed for at bo i et tempel sammen med buddhistiske munke og leve ligesom dem. Det indebærer blandt andet morgenbøn og vegetarisk mad, men det er på en meget luksuriøs måde, så det kan bestemt anbefales.

Hakone temple med mount Fuji i baggrunden

Hakone – smuk natur ved Fuji-bjerget

En god time fra Tokyo finder du den smukke nationalpark Hakone. Området er populært blandt både turister og lokale, der rejser til Japan for ro og frisk luft uden for storbyen. Her er store, åbne vidder med udsigt til idylliske skove, den fredfyldte Ashi-sø og landets vartegn, det enorme Mount Fuji.

Området egner sig perfekt til vandreture, en sejltur på søen eller en tur i svævebanen Hakone Ropeway, hvor du får den storslåede udsigt uden at skulle bestige bakkerne. Efterfølgende kan du forkæle din krop med en tur i en af områdets mange varme kilder, der kaldes onsen på japansk.

I Hakone kan du få den autentiske oplevelse at bo på en ryokan. Det er et særligt japansk gæstehus, som stammer fra 700-tallet og bedst kan sammenlignes med en landevejskro. De er ofte familiedrevne, og den personlige kontakt med ejeren er en del af oplevelsen. Her kan du dyrke den japanske kultur ved at sove på en futon, gå i kimono og bare tæer og bade i de varme kilder, der ofte ligger sammen med ryokan.

Japansk tempel i Takayama

Takayama – traditionel bjergby

Vil du opleve livet i de Japanske Alper, skal du besøge Takayama. Byen ligger i de majestætiske bjerge i Hida-regionen og tilbyder spændende, traditionel kultur i fredelige omgivelser. Takayama kaldes også “little Kyoto” på grund af den rige kulturarv, der bør være en del af alle rejser til Japan.

I Takayama kan du gå mellem de små, gamle træhuse, slappe af til lyden af det rindende vand i Miyagawa-floden og handle på Miyagawa Morning Market. Du kan købe smukt, lokalt håndværk som silke og vifter eller besøge de lokale sake-bryggerier.

Fra Takayama kan det anbefales at besøge Shirakawa-go, som er en UNESCO-fredet bondeby 50 kilometer derfra. Her står 59 A-formede huse med stråtag samlet i en lille klynge, der vidner om, hvordan man levede for et par århundreder siden.

Kirsebærtræer foran Kanazawa slottet

Kanazawa – samurai-centrum

Kanazawa ligger på den anden side af de Japanske Alper i forhold til Tokyo, og næsten ud til havet mellem Japan og Korea. Denne placering reddede Kanazawa fra at blive bombet under Anden Verdenskrig. Derfor er mange bygninger velbevarede.

Særligt i området Nagamachi kan du få et spændende indblik i fortiden. Her levede store samurai-familier dengang, de var den højeste rang i Japans feudale samfund fra 1603-1868. I det historiske område står deres huse endnu, og du kan blive klogere på samuraiernes kultur i husene, der er omdannet til museer.

Kanazawas største attraktion er dog haven Kenrokuen, som betragtes som en af Japans tre smukkeste haver, hvilket ikke siger så lidt. Den er kæmpestor, har små vandløb og en sirlig orden, der giver en særlig ro, som du skal prøve at mærke, når du rejser til Japan.

Kaga Onsen i Japan

Kaga Onsen – paradis af varme kilder

En lille time fra Kanazawa ligger Kaga-området, som er kendt for sine mange berømte varme kilder. Kilderne hedder onsen på japansk, og derfor kaldes området også Kaga Onsen. Alle, der rejser til Japan, bør prøve en tur i onsen – og her finder du nogle af Japans fineste.

De er samlet i små bjergbyer, hvor du kan bo på et lækkert hotel eller en traditionel ryokan. Her handler det om at slappe af og nyde de varme bade, som findes i forskellige naturlige omgivelser. De mest kendte af bjergbyerne er Yamashiro Onsen, Yamanaka Onsen, Katayamazu Onsen og Awazu Onsen.

Området byder desuden på sceniske vandre- og køreture i bjerglandskabet med udsigt til Det Japanske Hav. Her finder du også det berømte tempel Natadera fra 700-tallet, hvor du kan se grotter, der blev hugget ind i bjergsiden, så man kunne meditere i fred derinde.

Hiroshima peace memorial park i Japan

Hiroshima – tragisk historie i livlig by

For de fleste er Hiroshima forbundet med verdens første atombombe, der i 1945 kostede mere end 100.000 mennesker livet. I dag er Hiroshima meget mere end det, men historien fylder naturligvis meget, og den kan du opleve på mange rørende og interessante måder i Peace Memorial Park.

På det store, moderne Peace Memorial Museum kan du forstå begivenhederne ud fra hjerteskærende personlige historier og effektfulde rekonstruktioner. Et andet sted i parken kan du se Flame of Peace, der siden 1964 har brændt for en verden uden atomvåben. Ved Atomic Bomb Dome kan du se ruinen af en af de eneste bygninger, der ikke blev destrueret. Her kan man nemt bruge en hel dag.

Derudover kan det anbefales at bruge tid på det nutidige liv i Hiroshima, som du vil opdage er fuld af liv, når du rejser til Japan. Du kan tilfredsstille enhver shoppelyst i den overdækkede arkade Hondori, udforske det ubekymrede natteliv i det festlige kvarter Nagarekawa, spise fantastisk mad på byens restauranter og besøge den naturskønne ø Miyajima, der kun er en romantisk færgetur væk.

Naturparker i Okayama

Okayama – smukke haver og kunst

Mellem Hiroshima og Osaka ligger slotsbyen Okayama, som er hjemsted for den fantastiske have Korakuen. Den er kåret som en af Japans tre smukkeste haver, blandt andet sammen med den i Kanazawa. Korakuen ligger midt i storbyen, men er en stor naturoplevelse.

Den har blandt andet blomme- og kirsebærtræer, te- og rismarker, en skydebane og nogle særlige beboere i form af traner, der går rundt i haven. På den anden side af floden, der løber langs haven, ligger det imponerende slot Okayama Castle, som udgør en flot baggrund til udsigten fra haven.

Fra Okayama kan du også besøge de små øer, der ligger i fjorden Seto Indland Sea. Her er Naoshima den mest berømte, da den ikke blot byder på smuk natur, men også eksperimenterende kunst. Her kan du finde moderne skulpturer i landskabet og besøge unikke museer, der viser store internationale kunstneres værker.

Bestil et uforpligtende rejsetilbud til Japan

Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os

Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 77 34 80 08

Hos Asien Eksperten får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! Asien Eksperten er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.