BESTIL TILBUD
77 34 80 08

Rejser til Java

Jakarta, templer og vilde vulkaner

Rejser til Java

Nyd udsigten fra Indonesiens bjergtoppe

Java er hovedøen i Indonesien, da det er her, landets hovedstad, Jakarta, ligger. Den er i sig selv et besøg værd, men øens smukke vulkanlandskaber og UNESCO-fredede tempelkomplekser må du heller ikke misse, når du rejser til Java.

Oplev den internationale millionby Jakarta, hvor du kan smage på mad fra hele verden og se betagende moskeer og kirker, der ligger side om side. Drag videre østpå, hvor du finder nogle af Indonesiens mest imponerende templer og frodige skove med vulkantoppe, der indbyder til trekking i verdensklasse.

Værd at vide om rejser til Indonesien
  • Indbyggertal: 261,1 mio.
  • Valuta: Indonesiske Rupiah
  • Tidsforskel: +4 til +7 timer
  • Ideelt rejsetidspunkt: Forår og sommer
  • Visum: Nej, op til 30 dage
  • Vaccination: Ja, se her
  • UM’s Rejsevejledning: Læs mere her

Det kan du opleve på rejser til Java

Jakarta by

Jakarta – den travle hovedstad

Indonesiens hovedstad og absolut største by er en oplevelse, der bestemt kan anbefales, når du rejser til Java. Med omkring ni millioner indbyggere er det en pulserende storby, der venter på den nordlige del af Java.

I Jakarta er hele Indonesien (og mange internationale kulturer) samlet i en mangfoldig og hektisk symbiose. Selvom den er travl, er befolkningen venlig og sikkerheden højere end i de fleste storbyer. Her kan du finde luksuriøse restauranter og hoteller i Menteng-kvarteret, bygninger fra den hollandske kolonitid i Old Jakarta, små gader med street food fra hele verden og imponerende religiøse bygninger, der repræsenterer alle religioner.

Er du til shopping, er mulighederne mange i Jakarta. Her findes adskillige store, moderne shoppingcentre, for eksempel Grand Indonesia Mall, hvor du kan finde indonesiske og internationale brands. For en mere lokal oplevelse kan du besøge Jalan Surabaya-markedet, hvor du finder antikviteter fra hele Indonesien.

Borobudur Temple på Java

Yogyakarta – det kulturelle centrum

På sydkysten ligger Yogyakarta, som er den mest populære turistdestination. Yogyakarta er væsentligt mindre end den officielle hovedstad, men rigere på kultur, historie og traditioner.

Uden for byen ligger Borobudur, som er det største buddhistiske monument i verden og et af Sydøstasiens smukkeste syn. Det er et stort tempelkompleks, der er bygget af mere end to millioner stenblokke, og du kan se over 500 buddha-statuer. Den anden store attraktion er det hinduistiske Prambanan. Det er ligeledes et imponerende tempelkompleks, og begge seværdigheder er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

I byen Yogyakarta kan du opleve det traditionelle Indonesien. Du kan se paladset Keraton, hvor sultanen stadig regerer, besøge Kota Gede-området, hvor sølvsmede laver smykker som i gamle dage, eller se en Ramayana-ballet med javanesisk gamelan-musik.

Nord for Yogyakarta ligger den mest aktive vulkan i Indonesien, Mount Merapi, som du kan trekke på. Her kan du gå i den tropiske regnskov, der dækker det nederste af bjerget, og få fantastiske udsigter længere oppe ad bjerget.

Chicken Churck på Java

Magelang – ruiner i grønne bjerge

Magelang er det nærmeste udgangspunkt for at besøge de UNESCO-fredede templer i Borobudur, så du kan enten bo her eller i Yogyakarta, når du skal se de fantastiske ruiner. Vælger du den mindre turistede Magelang, venter dog også en række andre spændende oplevelser.

I naturen kan du for eksempel rafte i smukke, grønne omgivelser på en af de to floder Elo og Progo. Du kan trekke med fantastiske udsigter på Mount Andong. Eller du kan se det 25 meter høje vandfald Sekar Langit.

Du kan også køre en tur til den sjove Chicken Church, som godt nok hverken er en kirke eller kylling, men som ligner begge dele og derfor har fået det navn. Den blev bygget i 1990’erne som et bedehus, der skulle ligne en due, men den blev aldrig helt færdig, og siden har ruinen været et populært udflugtsmål på rejser til Java.

Sam Po Kong Temple

Semarang – bygninger med historie

På Javas nordlige kyst ligger Semarang, som mange besøger, når de rejser til Java – og Indonesien i det hele taget – fordi der er gode transportforbindelser. Det kan da også anbefales at blive en dag eller to for at se Semarangs seværdigheder.

I den gamle bydel Kota Lama kan du se den protestantiske kirke Greja Blenduk. Udover at være et imponerende bygningsværk viser den, at også kristendommen har spillet en stor rolle i Indonesien, der i dag er verdens største muslimske land.

En anden interessant bygning er Lawang Sewu, der var hovedkontor for hollændernes jernbanevirksomhed indtil 1942. Derefter blev den brugt af japanerne som militærbygning under Anden Verdenskrig, hvor man afhørte krigsfanger i kælderen. Derfor hører der en masse myter til Lawang Sewu. Desuden er synet af den specielt, fordi det ser ud, som om bygningen har tæt på 1.000 døre, selvom mange af dem er vinduer.

Tengger Semeru National Park

Mount Bromo – fortryllende vulkaner

I det østlige Java ligger den store Bromo Tengger Semeru National Park, som gemmer på nogle af Indonesiens smukkeste naturoplevelser. I nationalparken ligger det berømte Mount Bromo, hvis kegleform ligner noget fra et månelandskab – bare dækket af frodig, grøn skov.

Hele området er fuld af flotte syn, men særligt udsigten over Bromo er unik og noget af det, som mange rejser til Java for at opleve. Den mest almindelige måde at opleve det på er ved at bestige nabobjerget Mount Penanjakan ved solopgang. Står du op i tide til det, vil du blive belønnet med et uforglemmeligt panorama over vulkanerne Bromo, Batok og Semeru.

Bestil et uforpligtende rejsetilbud til Java

Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os

Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 77 34 80 08

Hos Asien Eksperten får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! Asien Eksperten er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.