BESTIL TILBUD
77 34 80 08

Eventyrlig rundrejse på Sumatra

Naturoplevelser ved kratersøer, vulkaner og jungle

15 dage fra 21.565 kr.

Eventyrlig rundrejse på Sumatra

15 dage fra 21.565 kr.

Afrund rejsen i skønne Kuala Lumpur

I dette rejseforslag har vi sammensat det bedste, Sumatra har at byde på: smukke vulkan-landskaber, spændende traditioner hos det indfødte Toba Batak-folk og en regnskov fuld af orangutanger. En rundrejse på Sumatra er perfekt for jer, der vil ud i eksotisk natur uden en masse andre turister og have autentiske oplevelser med på vejen. Til slut foreslår vi at forkæle smagsløg og shoppegener i Malaysias moderne hovedstad, Kuala Lumpur.

Nedenstående rejseplan er ikke fast og kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan

Dag 1-3: Jakarta

Jakartas skyline om aftenenVelkommen til Indonesien! Dette rejseforslag starter i landets hovedstad, Jakarta, der ligger på øen Java. Her flyver I til og har en dag til at se storbyen, inden I flyver til Sumatra for de store naturoplevelser.

I Jakarta kan I opleve hele Indonesien i én kompakt storby. Her bor folk fra hele landet og mange andre steder i verden, og den multikulturelle befolkningssammensætning kan ses i gadebilledet, madkulturen og arkitekturen.

Brug dagen på at lande og gå nogle ture, for eksempel i den gamle bydel, hvor der stadig er levn fra kolonitiden under Holland, eller i det eksklusive kvarter Menteng, hvor der er internationale butikker og restauranter.

Det anbefaler vi i Jakarta:

 • Se bygningerne i Jakarta Old Town
 • Spis og shop i Menteng
 • Mærk den pulserende storbystemning

Fra Jakarta kan I flyve til Silangit International Airport i nærheden af Samosir på Sumatra (cirka 2 timer)

Dag 3-6: Samosir

Traditionelle Batak huse i Ambarita på Samosir IslandI lander i Silangit International Airport, som ligger lige syd for Lake Toba i det nordlige Sumatra. Her vil I blive hentet og kørt mod færgen, der sejler til øen Samosir, som er første stop på jeres rundrejse på Sumatra.

Samosir blev skabt for 75.000 år siden, da en vulkan på stedet gik i det største udbrud inden for de seneste to millioner år. Da blev kratersøen Lake Toba dannet, og i midten ligger den i dag så idylliske ø Samosir.

På øen kan I opleve den lokale Toba Batak-kultur, som stadig eksisterer. Det lokale folk har sit eget sprog og særlige arkitektur med huse bygget i træ og med høje, spidse tage, som stadig står.

I landsbyen Ambarita kan man se de kendte stole, som ifølge historien blev brugt til fjender, der blev slagtet og spist af Toba Batak-folket. I Simanindo kan man overvære de lokales traditionelle tor tor-dans, og i Tomok kan man se, hvor de tidligere Toba Batak-konger ligger begravet. Her finder I også et lokalt marked fuld af farverige klæder som de lokales.

Det hele kan I opleve på en inkluderet guidet tur til de små landsbyer. Guiden vil også vise jer en særligt scenisk gåtur gennem rismarker, grøntsagshaver og lokale huse, hvor I kan observere det daglige liv, mens I nyder udsigten over Lake Toba.

Det anbefaler vi på Samosir:

 • Besøg landsbyen Ambarita
 • Se en tor tor-dans i Simanindo
 • Gå ture i de landlige omgivelser

Herefter kan I køre videre til Tongging Merek (cirka 4 timer)

Dag 6-7: Tongging Merek

Lake Toba med solnedgangenEfter et par dage på Samosir anbefaler vi at stå tidligt op og tage mod Tongging Merek med færge og transfer i bil. I kører langs Lake Tobas nordlige kyst med fantastiske udsigter over vandet, og der er flere spændende stop på vejen.

Først i landsbyen Pematang Turba, hvor I kan se det specielle Rumah Bolon-hus, et langt hus bygget på pæle for 200 år siden, hvor Batak-kongerne boede. Senere kører I forbi Sipiso-piso-vandfaldet, som er et yderst imponerende syn. Det falder 120 meter fra en grotte i en stejl klippevæg og lige ned i Toba-søen.

Når I ankommer til den lille by Tongging Merek, kan I bruge eftermiddagen, som I vil. Det kan anbefales at gå en smuk tur i området, eventuelt til de nærliggende “tvillingevandfald”.

Dagen efter foreslår vi tage på en guidet heldagstur. Den går først til Dokan Village, hvor Batak Karo-folket lever med deres særlige traditioner. I kan blandt andet komme ind i et af husene og se, hvordan adskillige familier lever sammen i de unikke boliger.

Derefter går turen til Berastagi, hvor I har mulighed for at bestige Sibayak-vulkanen. Blandt mere end 120 aktive vulkaner i Indonesien er Sibayak på 2.212 meter en af de bedst tilgængelige. Man kan køre op til et punkt, hvorfra det kun tager halvanden time at nå til tops på vulkanen, og udsigten fra toppen er uforglemmelig. Selvom vulkanen ikke har været i udbrud i mere end et århundred, kan man mærke, at den ikke er uddød. Den vulkanske aktivitet er høj i området, og I kan se varme gasser og dampe stige op fra huller i jorden rundt omkring i det månelignende landskab.

Sidste stop er det berømte frugtmarked i Berastagi, hvor I kan se en overflod af blomster, frugter og grøntsager. Klimaet i bjergene gør jorden særligt frugtbar, og særligt den indonesiske passionsfrugt markisa bliver solgt i store mængder. På vejen tilbage kører I gennem gummiplantager og store marker, hvor der dyrkes palmeolie og kakao.

Det anbefaler vi i Tongging Merek:

 • Besøg Dokan Village
 • Bestig Sibayak-vulkanen
 • Køb frugt på Berastagis marked

Fra Tongging Merek kan I fortsætte til Bukit Lawang (cirka 4,5 timer)

Dag 7-10: Bukit Lawang

Orangutang i Gunung Leuser National Park på SumatraNu er det blevet tid til at opleve det vilde dyreliv, der selvfølgelig hører til en rundrejse på Sumatra. I Bukit Lawang kan I nemlig opleve den vilde, uspolerede jungle. Vi anbefaler et tidligt jungle trek, hvor I kommer ud at gå med en guide i tre-fire timer for at kigge efter dyrene i deres naturlige habitat i Gunung Leuser National Park. Mest kendt er de mange orangutanger, som I forhåbentlig vil se på jeres trek.

Parkens rangers holder godt øje med de store aber og beskytter dem, så længe de ikke kan beskytte sig selv. Så de ved også, hvor man skal lede efter dem. I kan også se andre abearter, Sumatras stribede kanin, eksotiske fugle og sommerfugle. Guiden vil fortælle jer om dyrene og planterne, mens I opdager dem på jeres vej.

Senere kan I besøge en fabrik, der producerer rismel, prøve hjemmelavet tofu og købe noget frisk rørsukker, som I kan gå og gumle på – alt sammen fra lokale producenter. I kan også tage et madlavningskursus, hvor I lærer at lave den berømte ret beef rendang.

Det anbefaler vi i Bukit Lawang:

 • Jungle trek
 • Besøg lokale fabrikker
 • Madlavningskursus

Herefter kan I køre til Medan (cirka 3 timer)

Dag 10-12: Medan

Sultanens palace Maimoon i Medan på SumatraPå vejen til storbyen Medan venter en anden oplevelse for de eventyrlystne: Her kan I white water rafte på Bingei River, hvor man sejler i en gummibåd gennem utæmmet regnskov ned ad den vilde flod. Det vil helt sikkert give sus i maven, men der vil være en professionel guide med jer til at styre jer sikkert frem. Når I kommer tilbage fra den adrenalinfyldte sejltur, venter en traditionel frokost.

Derefter går turen til Medan, hvor I har eftermiddagen og aftenen til at lave, hvad I vil. I kan for eksempel smage på nogle af de mange spændende typer mad, man kan få i Nordsumatras mangfoldige hovedstad.

Dagen efter har vi inkluderet en guidet tur i byen, hvor I kommer til rigmandsvillaen Tjong a Fie Mansion, det 30 værelses-store royale palads Maimoon Palace og den pompøse Grand Mosque of Medan. Alle tre er imponerende bygningsværker med spændende historier, som naturligvis følger med på turen.

Det anbefaler vi i Medan:

 • Rafting på Bingei River
 • Tjong a Fie Mansion
 • Maimoon Palace

Fra Medan kan I flyve til Kuala Lumpur (cirka 1 time)

Dag 12-15: Kuala Lumpur

Petronas Tower i Kuala Lumpur, MalaysiaOvenpå de store oplevelser i vild natur foreslår vi at tage et par dage i Malaysias moderne hovedstad, Kuala Lumpur, inden turen går helt hjem til Danmark. Kuala Lumpur er et spændende sted, hvor glitrende skyskrabere, grønne byparker, gamle moskeer og en meget mangfoldig befolkning mødes.

Her kan I komme op i byens berømte tvillingetårne Petronas Towers og gå på en hængebro mellem dem i 170 meters højde. Eller I kan nøjes med at besøge det enorme shoppingcenter inden i tårnene, Suria KLCC.

Uden for tårnene kan I slappe af i Kuala Lumpur City Center Park, hvor et stort badebassin tiltrækker glade børn, og træernes skygger indbyder voksne til at trække lidt frisk luft i metropolen.

Hvis I vil shoppe souvenirs, er Central Market stedet. Det nydelige indkøbscenter i to etager byder på alt fra malaysisk håndværk og batiktryk til kinesisk silke og klassiske turistting med Kuala Lumpur skrevet henover.

I kan også få nogle fantastiske madoplevelser i Kuala Lumpur. Byens sammensatte befolkning med særligt mange fra Kina og Indien har sat sit præg på madkulturen, så her kan I prøve en masse forskelligt. Klassikere er fladbrød med karrysovs, roti canai, eller kyllingespyd med peanutsovs, satay.

Det anbefaler vi i Kuala Lumpur:

 • Nyd udsigten fra Petronas Towers
 • Shop i Suria KLCC og Central Market
 • Spis lækker mad

Fra Kuala Lumpur kan I flyve hjem til Danmark

Prisoversigt

Sæson
Måneder
Længde
Priser
Forår mar. – maj. 15 dage fra 24.455,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 15 dage fra 26.275,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 15 dage fra 25.195,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 15 dage fra 21.565,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

Rejsens indhold
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • 14 nætter på 3/4-stjernede hoteller
 • Private transfers
 • Færge t/r Samosir
 • Morgenmad og andre måltider nævnt i programmet
 • Engelsktalende guide ved aktiviteter nævnt i programmet
 • Entré på guidede ture
 • Sibayak vulkantrek i Berastagi
 • Jungletrek i Bukit Lawang
 • River rafting på Bingei River inkl. udstyr og professionelle guides
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Attraktioner og måltider udover de nævnte
 • Drikkepenge

Vores rejseforslag

Japan

Prisoversigt

Sæson
Måneder
Længde
Priser
Forår mar. – maj. 15 dage fra 24.455,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 15 dage fra 26.275,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 15 dage fra 25.195,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 15 dage fra 21.565,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

Rejsens indhold
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • 14 nætter på 3/4-stjernede hoteller
 • Private transfers
 • Færge t/r Samosir
 • Morgenmad og andre måltider nævnt i programmet
 • Engelsktalende guide ved aktiviteter nævnt i programmet
 • Entré på guidede ture
 • Sibayak vulkantrek i Berastagi
 • Jungletrek i Bukit Lawang
 • River rafting på Bingei River inkl. udstyr og professionelle guides
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Attraktioner og måltider udover de nævnte
 • Drikkepenge

Bestil et uforpligtende tilbud

Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.