BESTIL TILBUD
77 34 80 08

Stor rundrejse i Sri Lanka

Eventyrlige ruiner, vilde elefanter og perfekte palmestrande

18 dage fra 17.925 kr.

Stor rundrejse i Sri Lanka

18 dage fra 17.925 kr.

Afslut rundrejsen i Sri Lankas strandparadis

Dette forslag til en rundrejse i Sri Lanka bringer jer vidt omkring. Det tager jer op i teplantagerne i højlandet og ned i det bløde sand på den tropiske østkyst. I kommer til at se verdens ottende vidunder, Løveklippen, og til at køre på en af verdens smukkeste togture til den lille by Ella. Og til sidst har vi indlagt god tid til at slappe helt af i det fredfyldte strandområde Bentota, så der også er lidt ferie over jeres rundrejse i Sri Lanka.

Nedenstående rejseplan er ikke fast og kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan

Dag 1-3: Negombo

Negombo sandstrand i Sri LankaVelkommen til et af verdens bedste rejselande! På denne storslåede rundrejse i Sri Lanka foreslår vi, at I tager direkte fra lufthavnen til det populære feriested Negombo, der ligger lige nord for hovedstaden, Colombo.

I Negombo foreslår vi at have et par dage, hvor I kan “lande”, inden det store eventyr begynder. Det kan I gøre med en bog på stranden, en gåtur blandt de lokale og deres farvestrålende fiskekuttere og en svømmetur i Det Indiske Ocean.

I kan også besøge byens store fiskemarkeder eller bare nøjes med at spise de friske fangster af blæksprutter, rejer og hummere på byens mange gode restauranter.

Det anbefaler vi i Negombo:

 • Afslapning på stranden
 • Se en auktion på et fiskemarked

Fra Negombo kan I køre til Sigiriya (cirka 3,5 timer)

Dag 3-4: Sigiriya

Ruiner på toppe af Sigiriya RockEfter et par dage på kysten går turen i dette forslag ind i det centrale Sri Lanka og mere end tusind år tilbage i tiden. I Sigiriya finder I nemlig den imponerende Lion Rock, som er et kæmpe fort bygget på toppen af en 200 meter høj klippe omgivet af frodig skov. Løveklippen, som den hedder på dansk, er et must på enhver rundrejse i Sri Lanka.

Det blev bygget i 400-tallet af den tidligere konge Kasyapa, der gjorde Sigiriya til landets hovedstad og Lion Rock til hans trone. I dag er den UNESCO-fredet og betragtes som verdens ottende vidunder.

Du kan gå op ad de 1.200 trappetrin og se ruinerne fra fortet på toppen, hvilket kan anbefales, da du også komme forbi et enormt kalkmaleri og formen af to løvepoter, som har givet klippen sit navn.

Det anbefaler vi i Lion Rock:

 • Lion Rock

Herefter kan I køre til Kandy (cirka 2 timer og 45 minutter)

Dag 4-7: Kandy

Landskabet ved Kandy i Sri LankaNæste stop på den store rundrejse i Sri Lanka er Kandy, der kan beskrives som landets kulturelle hovedstad. Kandy var nemlig hjembyen for flere af Sri Lankas kongeriger og landets religiøse centrum. Den ligger i højlandet, som er præget af frodige bjerge og teplantager, og byen ligger på bredden af søen Kandy, så de naturlige omgivelser egner sig også godt til spiritualitet og fordybelse.

Vi foreslår at have tre nætter i Kandy, da her er så meget at se. Højdepunkterne er Temple of the Tooth, som er et af buddhismens mest hellige templer, da Buddhas tand ligger beskyttet i et smykkeskrin inde i templet. Buddhistiske pilgrimme valfarter hertil for at se den, og det kan I også komme til.

White Buddha er en anden seværdighed, I næsten ikke kan misse. Det er en 26 meter høj statue, der kigger ud over byen, og I får selv en fantastisk udsigt fra platformen, hvor statuen står, hvis I går derop. Derudover er der museer og en botanisk have, som bestemt også er værd at besøge.

Det anbefaler vi i Kandy:

 • Temple of the Tooth
 • White Buddha
 • Royal Botanical Gardens

Fra Kandy går turen til Nuwara Eliya (cirka 2,5 timer)

Dag 7-10: Nuwara Eliya

Besøg teplantagerne i Sri LankaNuwara Eliya ligger også i det frodige højland og kaldes Little England på grund af de mange teplantager, som britiske kolonister forstod at udnytte. Du kan også se det europæiske aftryk i bygningerne i området. Postkasserne er røde og høje som i England, og flere af husene og hotellerne ligner gammeldags villaer fra England, hvilket er pudsigt i de eksotiske omgivelser, men meget charmerende.

Den store attraktion i Nuwara Eliya er de mange teplantager og -fabrikker, der ligger omkring byen. I kan komme ud og se, hvordan de dyrker det verdenskendte Ceylon te. Det kommer nemlig herfra, og navnet kommer fra den engelske kolonisering af Sri Lanka, der dengang hed Ceylon.

I kan også vandre i området og komme tæt på tebuskene på den måde. Eller I kan vandre til “World’s End” i Horton Plains National Park. Der er en sti, hvor man efter et par timers trekking ender på en klippetop, hvor der er 880 meter ned ad bjergskrænten – derfor det dramatiske navn. Det er ikke farligt, og udsigten fra verdens ende er bestemt den lange gåtur værd.

Det anbefaler vi i Nuwara Eliya:

 • Besøg en tefabrik
 • Trek til “World’s End”
 • Bo på et hyggeligt, engelsk hotel

Fra Nuwara Eliya anbefaler vi at tage toget til Ella (cirka 3 timer)

Dag 10-11: Ella

Tag med toget over Nine Arch BridgeVejen til Ella er ikke bare en transport, men en oplevelse i sig selv, og derfor anbefaler vi at tage toget. Det er nemlig anset for at være en af de smukkeste togture i verden, og I kan ikke komme igennem de samme landskaber i bil, så I kan bare lade chaufføren køre bilen til Ella, mens I tager toget.

På vejen ser I de mest eventyrlige grønne bakker og dale, og eftersom der ingen veje er, er det bare jer og naturen. Selve toget er gammelt, og det kører ikke kun for turisterne, så det er en sjov, autentisk oplevelse at få med på jeres rundrejse i Sri Lanka.

Når I kommer til Ella, venter en meget lille, men hyggelig by, hvor der er helt ro og fantastisk smukt. Her kan I vandre til vandfald og over den berømte Nine Arch Bridge. Den er en flot, gammel jernbanebro, der leder tankerne hen på Harry Potter og den bro, som Hogwarts Ekspressen kører over i filmene.

Det anbefaler vi i Ella:

 • Tag toget dertil
 • Gå ture i de frodige bjerge
 • Nine Arch Bridge

Fra Ella tager I igen bilen for at køre til Bentota (cirka 2 timer)

Dag 11-14: Yala

Se elefanter i Yala National ParkFra kultur og natur er det nu blevet tid til dyreliv. Vi foreslår at besøge Sri Lankas mest berømte nationalpark, Yala, som ligger i sydøst og er kendt for sine mange vilde dyr, som I kan se på en rigtig safaritur.

Det foregår sådan, at I kommer på guidede ture i safaribil, hvor I blandt andet kan se elefanter, krokodiller, påfugle, bøfler, hjorte, aber og måske en leopard, hvis I er heldige. Man skal vide, hvad man kigger efter, men heldigvis er guiderne gode til at spotte de sjældne dyr på lang afstand, så det er helt afgørende at komme på sådan en tur.

Derudover ser I noget helt andet natur hernede i syd, hvor der er mere fladt og tørt. Dyrene gemmer sig ofte i buskads, men når de skal have vand at drikke, samles ved de parkens vandhuller, så her kan I sagtens se en stor flok elefanter.

Det anbefaler vi i Yala:

 • Safari i nationalparken

Herefter kan I køre til Bentota (cirka 4 timer)

Dag 14-18: Bentota

Sea Turtle Potection Association i Bentota, Sri LankaEfter store oplevelser og et fuldt program foreslår vi at slutte rejsen af med fire dage på en af Sri Lankas lækreste strande. I den lille badeby Bentota, som ligger på sydvestkysten, finder du en kystlinje af blødt, gyldent sand med en skov af høje palmetræer til den ene side og det lavvandede hav til den anden.

Her kan I slappe helt af og nyde de smukke omgivelser, mens I varmer jer under den srilankanske sol eller læser under en parasol ved hotellets pool. Men skal der ske noget, kan det også sagtens lade sig gøre.

I kan se blåhvaler og delfiner på en hvalsafari, dykke og snorkle ved de nærliggende koralrev eller prøve at windsurfe. Eller I kan udforske indlandet på en sejltur på floden, der løber gennem byen og ind i mangroveskoven. Rejser I med børn, er det sjovt at besøge Sea Turtle Protection Association, hvor små havskildpadder bliver udklækket og lever, indtil de bliver sat ud i naturen.

Det anbefaler vi i Bentona:

 • Afslapning på stranden
 • Hvalsafari
 • Ro i kajak ind i mangroven
 • Besøg Sea Turtle Protection Association

Fra Bentota kan I køre tilbage til lufthavnen ved Negombo (cirka 2 timer)

Prisoversigt

Sæson
Måneder
Længde
Priser
Forår mar. – maj. 18 dage fra 18.495,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 18 dage fra 18.735,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 18 dage fra 17.925,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 18 dage fra 19.355,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
Bemærk, at Yala NP er lukket  i september og oktober.

Rejsens indhold
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Skatter og afgifter
 • 17 nætter på 3-stjernede hoteller
 • Lokal privatchauffør indtil Bentota, samt privat transfer til lufthavnen
 • Traditionelt tog fra Nuwara Eliya til Ella
 • Morgenmad
 • Safari i Yala Nationalpark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Eventuelle attraktioner og ekstra oplevelser
 • Aktiviteter og måltider udover de nævnte)
 • Visa til Sri Lanka – koster 35 USD og kan søges her
 • Drikkepenge

Prisoversigt

Sæson
Måneder
Længde
Priser
Forår mar. – maj. 18 dage fra 18.495,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 18 dage fra 18.735,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 18 dage fra 17.925,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 18 dage fra 19.355,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
Bemærk, at Yala NP er lukket  i september og oktober.

Rejsens indhold
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Skatter og afgifter
 • 17 nætter på 3-stjernede hoteller
 • Lokal privatchauffør indtil Bentota, samt privat transfer til lufthavnen
 • Traditionelt tog fra Nuwara Eliya til Ella
 • Morgenmad
 • Safari i Yala Nationalpark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Eventuelle attraktioner og ekstra oplevelser
 • Aktiviteter og måltider udover de nævnte)
 • Visa til Sri Lanka – koster 35 USD og kan søges her
 • Drikkepenge

Vores rejseforslag

Bestil et uforpligtende tilbud

Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.