BESTIL TILBUD
77 34 80 08

Sri Lankas højdepunkter

Løveklippen, Buddhas tand og ceylon-te i lange baner

15 dage fra 13.225 kr.

Sri Lankas højdepunkter

15 dage fra 13.225 kr.

Få det bedste af Sri Lanka på to uger

Sri Lanka er et vidunderligt land, der gemmer på autentiske oplevelser i frodige bjerge, UNESCO-fredede ruiner, buddhistiske templer og kystbyer med lokale traditioner. I dette forslag til en Sri Lanka-rundrejse har vi sammensat de bedste oplevelser, landet har at byde på. Med højdepunkter som Løveklippen, Kandy og safari i Yala vil denne rute uden tvivl kunne stille eventyrlysten hos enhver nysgerrig rejsende.

Nedenstående rejseplan er ikke fast og kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan

Dag 1-3: Negombo

Forberedning til det store fiskemarked i NegomboKystbyen Negombo er et godt sted at starte jeres rejse i Sri Lanka-rundrejse. For det første ligger den kun et kvarters kørsel fra den internationale lufthavn, og for det andet får I en blød start her – bogstaveligt talt. Her er nemlig dejlige strande med fint sand og blide briser, som egner sig perfekt til at komme sig efter en længere flyvetur.

Udover at nyde Østens varme kan I opleve livet i en gammel, traditionel fiskerby. De lokale i Negombo lever i høj grad af fiskeri, og det er sjovt at se dem trække dagens fangst i land eller besøge et fiskemarked, hvor de bliver solgt på auktion.

I bør også smage på de dejlige friskfangede fisk, skaldyr og blæksprutter. De kan fås grillede og friske eller i en klassisk curry. Med Indien som naboland er den srilankanske mad ligesom den indiske præget af ris og karry – er I til det, kan I godt glæde jer til at blive forkælede på jeres Sri Lanka-rundrejse.

Det anbefaler vi i Negombo:

 • Nyd varmen på stranden
 • Besøg fiskemarked

Herefter foreslår vi at køre til Sigiriya (cirka 3,5 timer)

Dag 3-4: Sigiriya

Indgang til Lion Rock i Sri LankaI Sigiriya venter en af Sri Lankas absolut største seværdigheder, som vi anbefaler at se på enhver rejse til landet. Det er nemlig her, I finder Løveklippen. Løveklippen er en 200 meter høj klippe, hvor Kong Kasyapa i 400-tallet fik bygget et fort på toppen, hvorfra han regerede.

Det ser helt vildt ud, når man betragter klippen på afstand, fordi den er så massiv og dukker op ud af det blå. Men det er også vildt at gå op ad de mange trapper til toppen, hvor ruinerne fra fortet står endnu.

På vejen op kan du se et stort vægmaleri og et par enorme løvefødder, der er hugget ind i klippen og har givet den sit navn.

Det anbefaler vi i Sigiriya:

 • Se Løveklippen

Fra Sigiriya kører I til Kandy (cirka 2 timer og 45 minutter)

Dag 4-6: Kandy

Royal Botanical Garden i Kandy, Sri LankaNæste stop på rejsen er i Sri Lankas spirituelle hovedstad, Kandy. Den er landets næststørste by og var engang hovedstaden, da flere konger har boet her, og det var her, de store templer og paladser blev bygget. I dag er den en lille storby i fredfyldte omgivelser. Hele vejen rundt er der grønne bjerge, og mellem dem ligger den blanke sø Kandy Lake.

Her er der en række seværdigheder, I kan se. Den mest kendte er Temple of the Tooth, hvor en af Buddhas tænder bliver bevogtet, og som tusinder af buddhistiske pilgrimme hvert år rejser til.

En anden must see-attraktion på jeres Sri Lanka-rundrejse er White Buddha-statuen, som troner på en platform oppe i bakkerne over byen. Den er 26 meter høj og kridhvid, så I kan næsten ikke undgå at se den fra byens gader, men det kan også anbefales at gå op til den for at se den tæt på og få udsigten over byen, søen og bjergene.

Lidt uden for Kandy kan I besøge den imponerende botaniske have Royal Botanical Garden. Her kan I se eksotiske planter og blomster og gå mellem flotte labyrinter og tårnhøje palmer.

Det anbefaler vi i Kandy:

 • Besøg Temple of the Tooth
 • Gå op til White Buddha
 • Nyd naturen i Royal Botanical Garden

Herfra foreslår vi at tage toget til Nuwara Eliya (cirka 2,5 timer)

Dag 6-8: Nuwara Eliya

Trek til World's End i Sri LankaRejsen til Nuwara Eliya er mere end bare en køretur, hvis I tager toget. På den måde kan I nemlig køre ad nogle veje gennem nogle landskaber, som biler ikke kan køre på. Det er blevet populært at opleve denne togtur, fordi der er så utroligt smukt, og det er en anderledes måde at nyde naturen ved at hænge med hovedet ud af et togvindue.

Selve Nuwara Eliya er også en af Sri Lankas mest berømte destinationer for sit smukke landskab med teplantager alle vegne. Nuwara Eliya bliver også kaldt “Little England”, da det var de britiske kolonister, der grundlagde byen og skabte teindustrien.

Derfor kan du se huse som taget ud af en lille by i England, og på gadehjørnerne finder du de samme høje, røde postkasser, som findes i England. Det er hyggeligt bare at gå rundt i byen og mærke den særlige stemning.

Men det mest spændende i Nuwara Eliya er de mange teplantager og -fabrikker, som I kan besøge på jeres tur. Her kan I se, hvor Ceylon-te kommer fra, og hvordan det bliver lavet på de lokale fabrikker. Det er en uundgåelig oplevelse på enhver Sri Lanka-rundrejse.

I kan også vandre i de frodige bakker, hvor der er garanti for at finde total indre ro. Skal det være lidt mere actionfyldt, kan I trekke til “World’s End”, som er enden på en sti på toppen af en bjergskrænt, hvor man ikke kan komme længere, men hvor der er en storslået udsigt over det grønne landskab.

Det anbefaler vi i Nuwara Eliya:

 • Besøg en tefabrik
 • Nyd “Little England”-stemningen
 • Trek til “World’s End”

Fra Nuwara Eliya kører I til Yala (cirka 3,5 timer)

Dag 8-11: Yala

Se elefanter i Yala National ParkI den sydlige del af landet kan I opleve noget helt andet på jeres Sri Lanka-rundrejse, nemlig at komme på safari. Her ligger den store, kendte Yala National Park, hvor der venter et eksotisk dyrerige: leoparder, elefanter, bjørne, aber, bøfler, sjakaler, hjorte og sjældne fugle inklusiv en stor flok vilde påfugle lever frit her i nationalparken.

Alle disse dyr kan I være heldige at se på safariture i parken. Det foregår i en jeep, som man kender fra afrikansk safari, og under kyndig vejvisning af en lokal guide. Han ved, hvor I skal lede efter de vilde dyr og kan spotte dem på lang afstand.

Leoparderne og bjørnene kan være svære at få øje på, men elefanterne er nemme, og heldigvis kan man som regel finde dyrene omkring parkens vandhuller, hvor de kommer ud af buskadset for at drikke. Det er spændende for både børn og voksne at komme en tur ud i Sri Lankas virkelige zoologiske have.

Det anbefaler vi i Yala:

 • Safariture i nationalparken

Herefter kører I til Galle (cirka 3 timer og 15 minutter)

Dag 11-14: Galle

Hikkaduwa beachEndnu engang venter helt anderledes oplevelser. I kystbyen Galle kan I opleve et meget velbevaret stykke europæisk kolonihistorie. I byen ligger det store Galle Fort, som stammer fra 1500-tallet og har været styret af både hollændere og englændere siden da. Det europæiske islæt er helt tydeligt, og fortet er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv på grund af sin vigtighed og skønhed.

Inde bag fortets mure er der stadig et levende samfund med blandt andet butikker, caféer og gallerier, som er blevet opdateret siden. Det er hyggeligt at gå rundt herinde og se de 500 år gamle bygninger omgivet af palmetræer og Det Indiske Oceans bølger.

Fra Galle kan I også tage på stranden. Hernede på sydkysten findes Sri Lankas smukkeste strande, som er nemme at besøge fra Galle. Den populære Unawatuna Beach ligger kun seks kilometer væk og tilbyder en livlig strand med smuk natur og mange restauranter og hoteller. En halv times kørsel væk ligger den fantastiske Hikkaduwa Beach, som også er køreturen værd. I kan også vælge at bo i en af strandbyerne og besøge Galle på en dagstur.

Galle er også kendt for hvalsafari, hvilket er ret unikt her, fordi I kan se verdens største dyr, blåhvalen, som svømmer i området syd for Sri Lanka. I kan også se de mindre, men søde delfiner.

Det anbefaler vi i Galle:

 • Se Galle Fort
 • Strandene Unawatuna og Hikkaduwa
 • Hvalsafari

Fra Galle kører I til Colombo (cirka 2,5 timer)

Dag 14-15: Colombo

Typisk gade i Colombo, Sri LankaDet sidste stop i dette forslag til den komplette Sri Lanka-rundrejse er hovedstaden, Colombo. Her har I en dag til at nyde det fantastiske land til det sidste. Som en rigtig hovedstad er Colombo stor og travl. Den lokker ikke folk til at blive hængende i ugevis, men egner sig godt til en afslutningsaften, hvor I kan besøge en af byens gode restauranter og skåle for en god ferie.

Inden da kan I gå ud i byens sjove butikker, farverige indkøbscentre og store markeder for at finde nogle autentiske souvenirs. Køb for eksempel håndvævede silkeklæder og tørklæder, som de lokale kvinder går med, spændende krydderier eller en god Ceylon te fra det gamle Ceylon.

Det anbefaler vi i Colombo:

 • Shop silke, krydderier og te
 • Spis en sidste curry på en af byens gode restauranter

Fra Colombo kører I i lufthavnen (cirka 1 time)

Prisoversigt

Sæson
Måneder
Længde
Priser
Forår mar. – maj. 15 dage fra 13.495,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 15 dage fra 14.675,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 15 dage fra 13.225,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 15 dage fra 15.955,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
Bemærk, at Yala NP er lukket i september og oktober.

Rejsens indhold
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Skatter og afgifter
 • 14 nætter på 3 stjernede hoteller på Sri Lanka
 • Lokal privat chauffør indtil Galle samt privat transfer til Colombo samt lufthavnen
 • Traditionelt tog fra Kandy til Nuwara Eliya
 • Morgenmad
 • Safari i Yala Nationalpark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Eventuelle attraktioner og ekstra oplevelser
 • Aktiviteter som ikke er nævnt
 • Måltider udover de nævnte
 • Visa til Sri Lanka – koster 35 USD og kan søges her
 • Drikkepenge

Prisoversigt

Sæson
Måneder
Længde
Priser
Forår mar. – maj. 15 dage fra 13.495,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 15 dage fra 14.675,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 15 dage fra 13.225,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 15 dage fra 15.955,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
Bemærk, at Yala NP er lukket i september og oktober.

Rejsens indhold
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Skatter og afgifter
 • 14 nætter på 3 stjernede hoteller på Sri Lanka
 • Lokal privat chauffør indtil Galle samt privat transfer til Colombo samt lufthavnen
 • Traditionelt tog fra Kandy til Nuwara Eliya
 • Morgenmad
 • Safari i Yala Nationalpark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Eventuelle attraktioner og ekstra oplevelser
 • Aktiviteter som ikke er nævnt
 • Måltider udover de nævnte
 • Visa til Sri Lanka – koster 35 USD og kan søges her
 • Drikkepenge

Vores rejseforslag

Bestil et uforpligtende tilbud

Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.