BESTIL TILBUD
77 34 80 08

Østens mystik på Java og Bali

Historisk damptog, religiøse helligdomme og hvide sandstrande

16 dage fra 10.885 kr.

Østens mystik på Java og Bali

16 dage fra 10.885 kr.

Se de koloniale levn i smukke Java

Dette forslag til en rundrejse i Indonesien er lidt af en tidsrejse. I rejser tilbage til den indonesiske kolonitid på en historisk togtur og endnu længere tilbage til en fortid, hvor man byggede templer på størrelse med landsbyer. I kommer til at se Javas frodige højland, bo på en gammel kaffefarm og opleve det traditionelle liv. Derefter går rejsen til naboøen Bali, hvor der står ren afslapning på programmet.

Nedenstående rejseplan er ikke fast og kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan

Dag 1-4: Semarang

Historiske Lawang Sewu i SemarangVelkommen til Java! I dette rejseforslag flyver I til Semarang på Javas nordkyst. Her foreslår vi at tilbringe et par dage, hvor I har mulighed for at “lande” efter en længere flyvetur og opleve byens seværdigheder.

På en rundtur i byens charmerende koloniale centrum kan I se nogle af de vigtige bygninger i Indonesiens historie. En af dem er Greja Blenduk fra 1753. Det er en imponerende protestantisk kirke bygget med form som et græsk kors. Den er interessant, fordi Indonesien er verdens største muslimske land, og alligevel har kirken haft en vigtig rolle.

Et andet højdepunkt er Lawang Sewu, der husede det indonesiske jernbaneselskab, da landet var under hollandsk kolonistyre. Bygningen siges at have 1.000 døre, men mange af dem er blot vinduer. Under Anden Verdenskrig brugte japanerne rummene i kælderen til afhøringer af krigsfanger, så der er mange myter om bygningen.

I kan også bare nyde alle de nye sanseindtryk, som også er en stor del af en rundrejse i Indonesien. Gå fra café til café, og kig på små kunstgallerier og forretninger med lokalt håndværk.

Det anbefaler vi i Semarang:

 • Besøg Greja Blenduk
 • Se Lawang Sewus mange døre
 • Nyd stemningen i den gamle bydel

Herfra kører I til Ambarawa (cirka 1 time), hvorfra I kører med det historiske damptog til Tuntang
Fra Tuntang bliver I hentet og kører til Magelang (cirka 1,5 time)

Dag 4-6: Magelang

Gedong Songo Temple i MagelangFra Semarang sætter I kurs mod Magelang, men har forskellige stop undervejs. Det første er ved Gedong Songo-templerne, som er et hinduistisk tempelkompleks bygget i de ottende og niende århundreder. Det består af ni templer, lavet af vulkansten, som ligger spredt ud over bakkerne på Mount Ungaran. I kan gå på stien, der forbinder templer på en smuk tur på cirka to kilometer.

Derefter kører I til den historiske by Ambarawa, hvor Railway Museum ligger. Byen var en vigtig militær post under kolonitiden, hvor jernbanen blev bygget til at fragte tropper til Semarang i nord. Der er 21 lokomotiver, hvoraf tre af dem fungerer.

I har mulighed for at køre med det ene af dem til Tuntang gennem fladt, idyllisk land. Det er en sjov oplevelse at sidde i det gamle tog og se landet glide forbi, mens toget arbejder.

I Magelang anbefaler vi at bo på det luksuriøse MesaStila Resort, som er en tidligere kaffefarm. Resortet ligger oppe i det centrale Javas frodige bjerge og er et unikt stop på jeres rundrejse i Indonesien. Her kan I slappe helt af i den rene bjergluft og blive forkælet i de smukke omgivelser. Som en del af opholdet kan I komme på en guidet tur rundt i kaffeplantagen. Her kan I lære om forskellige typer kaffebønner og høstmetoder.

Det anbefaler vi i Magelang:

 • Besøg Gedong Songo-templet på vejen
 • Tag damptoget fra Ambarawa
 • Guidet tur på kaffefarmen MesaStila

Herfra kan I køre til Yogyakarta (cirka 1,5 time)

Dag 6-9: Yogyakarta

Vulkan og bjerget Merapi i IndonesienPå vejen fra Magelang til Yogyakarta på sydkysten er det et must at stoppe ved det enorme tempelkompleks Borobudur, der ligger mellem de to byer. Det er verdens største buddhistiske monument, bygget af mere end to millioner stenblokke, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. I kan blandt andet se over 500 buddha-statuer og de karakteristiske klokkeformede figurer.

Yogyakarta er Sumatras kulturelle centrum og endnu et højdepunkt på jeres rundrejse i Indonesien. Her kan I opleve det traditionelle Indonesien i den gamle by Kota Gede. For eksempel kan I se sølvsmede lave smykker, som man gjorde for 100 år siden. I kan også komme ind og se en Ramayana-ballet, hvor danserne fortæller en klassisk indonesisk historie til traditionel gamelan-musik.

Her i byen findes et andet stort tempelkompleks, Prambanan, som også er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Det er hinduistisk og består blandt andet af tre templer dedikeret til hinduismens tre guddommeligheder, Shiva, Vishnu og Brahma.

Det anbefaler vi i Yogyakarta:

 • Se Borobudur på vejen
 • Udforsk Kota Gede-området
 • Besøg Prambanan

Fra Yogyakarta kan I flyve til Bali (cirka 1 time)

Dag 9-12: Ubud

Aber i Monkey Forest i Ubud på BaliAnden del af denne rundrejse i Indonesien foregår på Bali, hvor der er mere fokus på afslapning. I flyver til lufthavnen i Denpasar og bliver kørt til Ubud, der er et must på enhver rejse til Bali. Byen ligger i et frodigt, grønt højland af rismarker, og byen i sig selv er kendt som det kulturelle centrum på Bali.

Her kan I besøge byens templer, meditere og dyrke yoga, hvis I er til det. Her er et levende miljø for det spirituelle og kunstneriske. Derfor finder I også mange kunstgallerier, forretninger og markeder med lokal brugskunst og klæder.

Når I er i Ubud, må I ikke snyde jer selv for at komme ud at vandre i det balinesiske landskab. Hele vejen rundt om byen finder I de strålende grønne risterrasser, der ligner noget fra en eventyrfilm, som de ligger i lag på bakkerne. Det er ikke usandsynligt, at I støder på et af Balis mange “skjulte vandfald” på vejen.

Et besøg i Ubud Monkey Forest er en anden god måde at se den eventyrlige natur. Her finder I et stort skovområde, hvor det vrimler med nysgerrige makakaber, og indimellem dukker en gammel statue op mellem træerne.

Det anbefaler vi i Ubud:

 • Se byens templer
 • Vandreture i rismarkerne
 • Ubud Monkey Forest
 • Besøg det lokale marked

Fra Ubud kan I køre videre til Sanur (cirka 1 time)

Dag 12-16: Sanur

Smuk sandstrand i Sanur på BaliSidste stop i rejseforslaget går til Sanur på Balis sydøstkyst. Det er et sandt ferieparadis med fem kilometer strand med fint, gyldent sand og stille vand. Det er hovedattraktionen her, og vi kan bedst anbefale bare at slappe af og nyde livet, inden jeres rundrejse i Indonesien ender.

Der er dog også mulighed for at lave noget, hvis I ikke vil ligge på stranden dagen lang. I kan for eksempel gå ture på strandpromenaden og afprøve forskellige restauranter i byen, der serverer friskfanget fisk og andre balinesiske lækkerier.

Vil I på udflugt, kan vi anbefale at prøve river rafting på en af områdets floder. Det er en oplagt måde at se naturen på, samtidig med at det suser i maven.

For en mere unik, kulturel oplevelse kan I tage på cykeltur ud til en kaffeplantage, hvor de producerer verdens dyreste kaffe. Den hedder Kopi Luwak og er speciel, fordi bønnerne har været fordøjelsessystemet på en form for desmerdyr. Det lyder måske ikke så appetitligt, men det er meget eksklusivt og sjovt at prøve.

Det anbefaler vi i Sanur:

 • Afslapning på stranden
 • River rafting
 • Smag Kopi Lawak-kaffe

Herfra kan I køre til lufthavnen i Denpasar og flyve hjem til Danmark

Prisoversigt

Sæson
Måneder
Længde
Priser
Forår mar. – maj. 16 dage fra 14.685,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 16 dage fra 16.695,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 16 dage fra 14.195,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 16 dage fra 10.885,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

Rejsens indhold
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Indenrigsflyvning
 • Skatter og afgifter
 • 15 nætter på 3/4-stjernede hoteller på Java og Bali
 • Privat transport med engelsktalende chauffør
 • Damptog fra Ambarawa til Tuntang
 • Morgenmad
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Eventuelle attraktioner og ekstra oplevelser

Vores rejseforslag

Prisoversigt

Sæson
Måneder
Længde
Priser
Forår mar. – maj. 16 dage fra 14.685,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 16 dage fra 16.695,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 16 dage fra 14.195,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 16 dage fra 10.885,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

Rejsens indhold
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Indenrigsflyvning
 • Skatter og afgifter
 • 15 nætter på 3/4-stjernede hoteller på Java og Bali
 • Privat transport med engelsktalende chauffør
 • Damptog fra Ambarawa til Tuntang
 • Morgenmad
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Eventuelle attraktioner og ekstra oplevelser

Bestil et uforpligtende tilbud

Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.